Kefeider slipper siste singel før album i mai

Kefeider, aka. Vetle Løvgaard, gir oss en slagkraftig, men drømmende singel, som åpner med lyden av havet. Låta har en unik atmosfære med nostalgiske gitarmelodier, harmonier og instrumentet bouzouki som et viktig element.

21. april slipper Kefeider låta “Non Tutte Le Ciambelle Escono Col Buco”. Tittelen på singelen er et italiensk ordtak som betyr at ting ikke alltid ender opp som planlagt. Den handler om anger og erkjennelse.

Forrige singel «Running Like It’s Easy» (utgitt 24. mars) ble spillelistet på Egofm i Tyskland og A-listet på Radio Nova (studentradioen i Oslo), samt lagt til «Ukas Brygg» og «Indievibrasjoner» på Tidal. Musikkbloggen Gigwise hadde dette å si om singelen: Kefeider remains fun but offers something a bit different, which is what every pop song this day and age needs.

I februar slapp Kefeider singelen «Chicken Out», som ble beskrevet som unik og nyskapende av musikkbloggen Earmilk og Impose Magazine hadde dette å si om singelen: «Kefeider’s thoughtful lyrics and soulful vocals make this song a must-listen for anyone in need of a little introspection and reflection». (https://imposemagazine.com/bytes/new-music/kefeider-chicken-out)

Ting blir ofte ikke som man tror, og det er bakgrunnen for tittelen til Kefeiders andre album «Non Tutte Le Ciambelle Escono Col Buco», som slippes 5. mai. Albumet er produsert av Øyvind Blomstrøm (Orions Belte), som også spiller trommer og synthesizere. Vetle og produsent Øyvind har spilt inn alt selv, godt hjulpet av Matias Tellez som har mikset albumet.

Musikken til Vetle er i hovedsak inspirert av den norske poeten Triztán Vindtorn og de rolige partiene av en Tool-låt. Og selvfølgelig all annen musikk han elsker.

Kefeider ble beskrevet som: «countrypop av ypperste kvalitet (Musikknyheter.no)», og ble fort sammenlignet med tidlig Bon Iver og Daughter. Om releasekonserten til “Since You Asked” på SALT i Oslo sa Universitas: «fortsetter de på denne måten, vil de være på alles ører innen kort tid». P3-redaksjonen var enig og sa at norske festivaler burde booke Kefeider “..for med denne sjarmoffensiven er det lett å spå minneverdige øyeblikk.

Kefeider
“Non Tutte Le Ciambelle Escono Col Buco”
ISRC: NON9E2301040
Release: 21. april

Last ned artwork laget av Eskil Bast
Pressebilder
Lytt Soundcloud
Lytt Dropbox

                           

Hør “Non Tutte Le Ciambelle Escono Col Buco” her:

Se “Running Like It’s Easy” live fra Alna Isolering:

Pressebilder:

Last ned
Photo credit: Eskil Bast

Last ned
Photo credit: Eskil Bast

Last ned
Photo credit: Eskil Bast