Kefeider

Kefeider er soloprosjektet til hallingdølen Vetle Løvgaard som debuterte med EP-en “Since You Asked” i 2019. Med fullalbumet “Podium” (produsert av Øyvind Blomstrøm) året etter, tok Kefeider et godt steg inn i indierocken til gode anmeldelser og spillelisting på bl.a. NRK P3 og tyske Deutschlandfunk Nova. 

Musikken til Vetle er i hovedsak inspirert av den norske poeten Triztán Vindtorn og de rolige partiene av en Tool-låt. Og selvfølgelig all annen musikk han elsker.

Ting blir ofte ikke som man tror, og det er bakgrunnen for tittelen til Kefeiders andre album «Non Tutte Le Ciambelle Escono Col Buco». Albumet er produsert av Øyvind Blomstrøm (Orions Belte), som også spiller trommer og synthesizere. Vetle og produsent Øyvind har spilt inn alt selv, godt hjulpet av Matias Tellez som har mikset albumet.

Kefeider ble beskrevet som: «countrypop av ypperste kvalitet (Musikknyheter.no)», og ble fort sammenlignet med tidlig Bon Iver og Daughter. Om releasekonserten til “Since You Asked” på SALT i Oslo sa Universitas: «fortsetter de på denne måten, vil de være på alles ører innen kort tid». P3-redaksjonen var enig og sa at norske festivaler burde booke Kefeider “..for med denne sjarmoffensiven er det lett å spå minneverdige øyeblikk.