Kefeider slipper sitt andre album

Kefeider, aka. Vetle Løvgaard, slipper 5. mai sitt andre album! 

Ting blir ofte ikke som man tror, og det er bakgrunnen for tittelen til Kefeiders andre album «Non Tutte Le Ciambelle Escono Col Buco», som slippes 5. mai. Albumet er produsert av Øyvind Blomstrøm (Orions Belte), som også spiller trommer og synthesizere. Vetle og produsent Øyvind har spilt inn alt selv, godt hjulpet av Matias Tellez som har mikset albumet. Tittelen et italiensk ordtak som betyr at ting ikke alltid ender opp som planlagt. Det er nostalgiske gitarmelodier og harmonier, og fokussporet “Valid” handler om bremse ned og nyte livet litt.

Forrige singel «Running Like It’s Easy» (utgitt 24. mars) ble spillelistet på Egofm i Tyskland og A-listet på Radio Nova (studentradioen i Oslo), samt lagt til «Ukas Brygg» og «Indievibrasjoner» på Tidal. Musikkbloggen Gigwise hadde dette å si om singelen: “Kefeider remains fun but offers something a bit different, which is what every pop song this day and age needs.

I februar slapp Kefeider singelen «Chicken Out», som ble beskrevet som unik og nyskapende av musikkbloggen Earmilk og Impose Magazine hadde dette å si om singelen: «Kefeider’s thoughtful lyrics and soulful vocals make this song a must-listen for anyone in need of a little introspection and reflection». (https://imposemagazine.com/bytes/new-music/kefeider-chicken-out)

Musikken til Vetle er i hovedsak inspirert av den norske poeten Triztán Vindtorn og de rolige partiene av en Tool-låt. Og selvfølgelig all annen musikk han elsker.

Kefeider ble beskrevet som: «countrypop av ypperste kvalitet (Musikknyheter.no)», og ble fort sammenlignet med tidlig Bon Iver og Daughter. Om releasekonserten til “Since You Asked” på SALT i Oslo sa Universitas: «fortsetter de på denne måten, vil de være på alles ører innen kort tid». P3-redaksjonen var enig og sa at norske festivaler burde booke Kefeider “..for med denne sjarmoffensiven er det lett å spå minneverdige øyeblikk.

Kefeider
“Non Tutte Le Ciambelle Escono Col Buco”
Cat #: SL008
Release: 5. mai

 

Download artwork by Eskil Bast
Press photos
Listen Soundcloud
Lisen Dropbox

                           

Listen to “Non Tutte Le Ciambelle Escono Col Buco” here:

“Valid” live from Alna Isolering:

“Running Like It’s Easy” live from Alna Isolering:

Press photos:

Download
Photo credit: Eskil Bast

Download
Photo credit: Eskil Bast

Download
Photo credit: Eskil Bast