Kefeider slipper første smakebit fra kommende album, med singelen “Chicken Out”

Se for deg at du går nedover gata, når du plutselig møter på en gammel venn du ikke har sett på lenge. Dere blir begge minnet på alt dere drømte om å være, og ønsket å gjøre i fremtiden. Fremtiden var lys og nå er fremtiden her. Du innser kanskje hvilken uventet vei du har valgt med tanke på det du fortalte deg selv for 10-15 år siden.

17. februar slipper Kefeider, aka Vetle Løvgaard, indiepop-rock-singelen «Chicken Out», som er perfekt for sene, nostalgiske kveldskjøringer. “Chicken Out” er den første singelen fra det kommende albumet “Non tutte le ciambelle escono col buco”, og handler om kommunikasjon, og et forsøk på å være oppløftende og støttende når nye veier i livet åpenbarer seg.

Ting blir ofte ikke som man tror, og det er bakgrunnen for tittelen til Kefeiders andre album «Non Tutte Le Ciambelle Escono Col Buco», som slippes 5. mai. Albumet er produsert av Øyvind Blomstrøm (Orions Belte), som også spiller trommer og synthesizere. Vetle og produsent Øyvind har spilt inn alt selv, godt hjulpet av Matias Tellez som har mikset albumet.

Musikken til Vetle er i hovedsak inspirert av den norske poeten Triztán Vindtorn og de rolige partiene av en Tool-låt. Og selvfølgelig all annen musikk han elsker.

Kefeider ble beskrevet som: «countrypop av ypperste kvalitet (Musikknyheter.no)», og ble fort sammenlignet med tidlig Bon Iver og Daughter. Om releasekonserten til “Since You Asked” på SALT i Oslo sa Universitas: «fortsetter de på denne måten, vil de være på alles ører innen kort tid». P3-redaksjonen var enig og sa at norske festivaler burde booke Kefeider “..for med denne sjarmoffensiven er det lett å spå minneverdige øyeblikk.

Kefeider
“Chicken Out”
ISRC: NON9E2301010
Release: 17. februar

Last ned artwork laget av Eskil Bast
Pressebilder
Lytt Soundcloud
Lytt Dropbox

                           

Hør “Chicken Out” her:

Pressebilder:

Last ned
Photo credit: Eskil Bast

Last ned
Photo credit: Eskil Bast

Last ned
Photo credit: Eskil Bast